chrome firefox opera safari iexplorer

Лікарі розповіли, чому влітку обов'язково потрібно їсти кавуни

06 червня 2014 о 13:24

Кавун — один з найбільш поживних продуктів. По-перше, він допомагає схуднути, пише meddaily.ru з посиланням на Zee News. У ньому, як відомо, міститься амінокислота цитрулін. Нирками вона перетворюється на аргінін. А ця сполука перешкоджає накопиченню жиру в жирових клітинах. Притому, цитрулін блокує активність неспецифічної лужної фосфатази. В результаті жирові клітини виробляють менше жиру.

Цитрулін прискорює доставку лейкоцитів до місця пошкоджень шкіри. Отже, процес формування нових тканин і затягування ран протікає швидше звичайного. Також кавун є джерелом вітаміну А, який допомагає виробити пігмент у сітківці. Він захищає від вікової макулярної дегенерації і курячої сліпоти. Вітамін А підтримує молодість шкіри, зубів, скелета, м'яких тканин, слизових оболонок.

Ще органічні пігменти з кавуна покращують роботу серцевої системи. Зокрема, кавун не дає підвищуватися холестерину. Кавуни добре знижують температуру тіла і показники кров'яного тиску. З цієї причини кавун — найкращий засіб захисту від теплового удару. Він стимулює процес потовиділення, сприяє охолодженню тіла.

9 лютого

Інші дати
Василь Данилевич
1872 – український історик, археолог, нумізмат, музеєзнавець, учень В. Антоновича. Автор фундаментальної праці з давньої історії Київщини «Археологічна минувшина Київщини» (1925), історіографічних розвідок про Миколу Костомарова, публікацій матеріалів про численні археологічні дослідження курганів на Сумщині, слов’янських старожитностей під Харковом.
Розгорнути
Іоанна Златоуста
Опівдні ясне сонце - на ранню весну
Розгорнути
Народився Никифор Григор'єв (Григор'єв-Наш)
1883 –  педагог-просвітянин, громадський і політичний діяч, Міністр освіти в уряді УНР, директор Соціологічного інституту в Празі, керівник українського відділення радіостанції «Голос Америки». Автор праць «Історія України в народних думах та піснях», «Основи націознання», «Українська національна вдача».
Розгорнути