chrome firefox opera safari iexplorer

Шоколад сповільнює старіння

18 червня 2014 о 09:45

Вже багато років учені всього світу вивчають властивості шоколаду. Дослідження фахівців з пенсільванського Центру здоров'я і харчування Херші довели, що шоколад сприяє уповільненню процесу старіння, повідомляють Подробиці.

В ході екперіменту вчені порівнювали властивості какао з різними фруктовими порошками.

Виявилося, що в шоколаді міститься набагато більше флавонідів і антиоксидантів, що забезпечують антистаріючий ефект і надходження найважливіших поживних речовин в організм людини.

Фахівці називають какао-боби суперпродуктами, і стверджують, що флавоноїди і антиоксиданти є природними пігментами рослин, що захищають організм від різних окислювачів.

Добова норма какао для дитини складає близько 10 грамів, а для дорослого 6-7 грамів в день, повідомляють вчені.

23 грудня

Інші дати
Народився Степан Тимошенко
(1878, с.Шпотівка, Сумська область – 1972) – український вчений у галузі механіки. Автор фундаментальних праць з теорії опору матеріалів, теорії пружності та коливань. Один із організаторів і перших академіків Української академії наук. Основоположник школи прикладної механіки в США.
Розгорнути