Вже багато років учені всього світу вивчають властивості шоколаду. Дослідження фахівців з пенсільванського Центру здоров'я і харчування Херші довели, що шоколад сприяє уповільненню процесу старіння, повідомляють Подробиці.
В ході екперіменту вчені порівнювали властивості какао з різними фруктовими порошками.
Виявилося, що в шоколаді міститься набагато більше флавонідів і антиоксидантів, що забезпечують антистаріючий ефект і надходження найважливіших поживних речовин в організм людини.
Фахівці називають какао-боби суперпродуктами, і стверджують, що флавоноїди і антиоксиданти є природними пігментами рослин, що захищають організм від різних окислювачів.
Добова норма какао для дитини складає близько 10 грамів, а для дорослого 6-7 грамів в день, повідомляють вчені.