chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні відзначають День журналіста

06 червня 2014 о 09:59

Щорічно 6 червня в Україні відзначається День журналіста, повідомляє УНН.

Це професійне свято було засноване Указом Президента України № 251/94 від 25 травня 1994 року в честь прийняття Спілки журналістів України в 1992 році в Міжнародну федерацію журналістів.

Спілка журналістів України була створена 23 квітня 1959 і в епоху існування СРСР була відділенням Спілки журналістів СРСР.

Після розпаду СРСР і здобуття Україною незалежності Спілка журналістів України стала називатися Національною спілкою журналістів України.

До Дня журналіста урядові та недержавні організації нагороджують видатних журналістів нагородами, також проходять прес-конференції, брифінги, журналісти приймають численні поздоровлення від колег, друзів, читачів.

Щиро вітаємо всіх журналістів з професійним святом. Бажаємо політичної незалежності, професійної компетентності, правдивих і незаангажованих поглядів, фактів, сміливих проектів і нових висот на ниві журналістики. Нехай не зраджує Вас удача і творче натхнення!

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути