chrome firefox opera safari iexplorer

У Слов’янську молодь ночами розвішує українські прапори

12 червня 2014 о 10:45

У Слов’янську активісти вночі розвішують українські прапори та розклеюють патріотичні листівки.

Про це повідомляється на сторінці «Украинский юго-восток» у Фейсбук.

Протягом місяця 29-річна Катерина разом з братом 25-річним Олегом розклеює в окупованому терористами місті патріотичні листівки, розвішує державні прапори.

«Коли на ринку купувала прапор України, продавець запитав: «Ви хоч розумієте, що через нього можуть убити?. У страшному сні не могла уявити, що почую таке запитання в рідній країні», – каже Катерина зі Слов’янська Донецької області.

«Такі акції проводимо один-два рази на тиждень. Виходимо з будинку опівночі, повертаємося в п’ятій ранку. У цей час у місті найбільш безпечно. Терористи розходяться по своїх базах, – продовжує Катерина. – Листівки роздруковуємо вдома на принтері. Пишемо «Росія, йди геть!», «Слов’янськ – це Україна». Розклеюємо їх на житлових будинках, зупинках громадського транспорту. Також розвішуємо державні прапори. Коли їх помічають, відразу знищують – рвуть на шматки, спалюють. Правда, найбільший прапор досі зняти не можуть. Брат його начепив три тижні тому на верхівку рекламного щита в центрі Слов’янська. Заліз туди за допомогою альпіністського троса, який позичив у друга».

За місяць Катерина та Олег розклеїли 200 листівок, розвісили 30 прапорів.

«Робимо це для того, щоб підтримати місцевих патріотів. Люди повинні розуміти – в Слов’янську є їхні однодумці, вони – не одні, – каже. – Подібні акції проводимо не тільки ми з братом. Троє місцевих відчайдушних хлопців, на вигляд років по 20, серед білого дня на будинках писали «Слава Україні!». Терористи ганялися за ними по всьому місту. Кричали: «Суки фашистські, ви що, зовсім страх втратили? Стріляли в повітря. На щастя, хлопцям вдалося втекти».

Джерело: Zik.ua
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути