chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні підвищено відповідальність за корупційні дії

10 червня 2014 о 11:17

4 червня 2014 року набрав чинності Закон України від 13 травня 2014 року №1261 -VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України» (далі – Закон), яким значно посилено відповідальність за корупційні порушення.

Законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, яким встановлено відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру (передбаченої Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції») у вигляді штрафу від 2550 до 5100 грн.

Внесеними змінами до Кримінального кодексу України значно посилено кримінальну відповідальність за корупційні діяння.

Так, за отримання посадовою особою неправомірної вигоди суд застосовує штраф виходячи з двократного розміру незаконно одержаної неправомірної вигоди.

Якщо неправомірна вигода не була отримана або її розмір неможливо визначити, суд, залежно від ступеня тяжкості злочину, вчиненого уповноваженою особою юридичної особи, застосовує штраф у таких розмірах:

за злочин невеликої тяжкості — від 5 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 170 тис. грн.); 
за злочин середньої тяжкості — від 10 до 20 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 тис. грн.); 
за тяжкий злочин — від 20 до 50 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 850 тис. грн.); 
за особливо тяжкий злочин — від 50 до 75 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1275 тис. грн.).

Джерело: rivnenews.com.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути