chrome firefox opera safari iexplorer

Відомі літератори розкажуть, як видати книгу в Україні

20 червня 2014 о 10:54

12-13 липня в Києві відомі українські письменники та видавці поділяться секретами ефективної співпраці молодих авторів з видавництвами. «Центр літературної освіти» оголошує прийом анкет на курс «Як видати книгу». Реєстрація учасників триватиме до 8 липня включно.

Спікерами курсу будуть досвідчені та професійні видавці, власники та директори видавництв, літературознавці, а саме: Брати Капранови, Ростислав Семків, Завен Баблоян і Світлана Скляр, а також літературний агент Юка Гаврилова.

На курсі «Як видати книгу» розповідатимуть: які є ефективні шляхи для видання власної книги; як правильно та раціонально презентувати рукопис видавцям; як розуміти видавничі потреби; які є дієві інструменти книжкового PR і просування автора-дебютанта; як видавництво бачить молодого автора; як знайти своє місце в літературі. Також спікери розкажуть про «внутрішню кухню» книжкового ринку, «підводні течії» правової сторони співпраці з видавництвами, на що звертати увагу в авторських договорах, та яких помилок уникати, окреслять основні тенденції розвитку видавничої справи і літературної сфери загалом.

Програма курсу складається з 16 годин лекційних та практичних занять. Також відбудеться круглий стіл «Які рукописи обирають видавці?», участь в якому візьмуть директори найбільших українських видавництв. Вони поділяться критеріями і вимогами до текстів кожного видавництва, які жанри, стилі і теми сьогодні цікавлять видавців.

Джерело: molod.in.ua
Розділи: Новини культури