chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні планують видати перший довідник із фінансової грамотності

01 жовтня 2013 о 14:09

Видання першого довідника споживача фінансових послуг планується здійснити в Україні.

Про це повідомив радник глави Держінспекції з питань захисту прав споживачів (Держспоживінспекція), глава Всеукраїнської громадської організації «Фінансова грамота України» Михайло Стрельніков в ефірі програми «Економічне коло» Київської державної регіональної телерадіокомпанії — Центральний канал, передає кореспондент Укрінформу.

«Світовий банк підтримує нашу ініціативу (ГО «Фінансова грамота України» і Держспоживінспекції) про створення першого в Україні довідника споживача фінансових послуг. На початку або середині жовтня ми анонсуватимемо створення цього довідника, проводитимемо відповідну прес-конференцію за участю глави Держспоживінспекції», — повідомив Стрельніков.

За його словами, довідник має вийти накладом не менш як мільйон екземплярів, його розповсюдження може розпочатися вже через півроку.

«Він має розповсюджуватися безкоштовно для споживача через систему профспілок, через Федерацію працедавців, тобто, через організації, яким споживач, як мінімум, довіряє", — пояснив експерт.

Як відзначив Стрельніков, у довідника не буде «конкретного замовника, який диктуватиме що можна, а що не можна писати». «У цьому довіднику споживача має бути прописана «азбука» спілкування з фінансовими установами і, передусім, «азбука» захисту своїх прав як споживача фінансових послуг — куди звертатися, на що звертати увагу, як писати, як скаржитися і так далі — увесь необхідний перелік», — підкреслив він.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути