chrome firefox opera safari iexplorer

Які продукти допоможуть швидко засмагнути

27 червня 2014 о 13:52

Вам потрібна морквина, диня і кавун

Отримати швидкий і стійкий загар допомагають деякі продукти. Тому перед відпусткою можна перейти на спеціальну дієту. В основному вона складається з фруктів і овочів, які сприяють виробленню меланіну і захищають шкіру.

Найкращий продукт для засмаги це, звичайно, морква і морквяний сік. Морква відмінно закріплює і підсилює загар, отриманий в солярії і природним шляхом, пише ladyhealth.com.ua.

Про дивовижну силу морквяного соку говорять навіть фахівці — дерматокосметологи. Бета — каротин, якого в моркві багато, додає шкірі відтінок засмаги, і одночасно підтримує її пружність, так що вона менше страждає від сонця. Перед тим, як йти на пляж, треба випити склянку свіжого морквяного соку, додавши в нього трохи вершків — щоб вітамін засвоївся. Можна їсти свіжу терту моркву — теж з вершками або маслом, тільки не занадто багато, інакше відтінок шкіри стане неприродно жовтуватим — як при хворобах печінки.

Швидкому появі засмаги також сприяють диня, кавун, шпинат, персики, абрикоси, помідори, спаржа і брокколі. Ці фрукти і овочі містять багато вітамінів, зроблять нашу шкіру більш красивою, дозволяючи засмазі триматися довше.

У помідорах міститься лікопін — потужний антиоксидант, а ще він сприяє виробленню пігменту, що робить нашу шкіру золотистою. У помідорах багато води, і це теж важливо для шкіри — так можна уникнути зневоднення під час засмаги. Багато лікопіну утворюється при термообробці помідорів — тільки не треба гасити їх занадто довго; Тобто їх треба теж з маслом — так антиоксиданти засвояться краще.

При вживанні шпинату засмага виходить бронзовою, і зберігається надовго; кавуни зволожують шкіру і перешкоджають її пересиханню.

У абрикосах теж є бета — каротин, а також залізо, фосфор, вітаміни групи В та інші речовини, які прискорюють процес засмаги і захищають шкіру від сонця. Досить з’їдати близько 200 р. свіжих плодів щодня.

Включайте в раціон більше цитрусових, кислих ягід, болгарського перцю, капусти, зелених листових овочів і горіхів. Корисні також хрін, перець і цибуля — регулярно і в помірних кількостях.

Якщо включити в щоденний раціон дані продукти, то ви отримаєте не тільки швидкий і рівний загар, а й отримаєте користь для всього організму.

14 лютого

Інші дати
Лев Писаржевський
1874 – видатний хімік, професор, академік АН СРСР. З 1927 р. – директор створеного з його ініціативи Українського інституту фізичної хімії (нині Інститут фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАНУ).
Розгорнути
Трифон Башта
1904 –  засновник української наукової школи промислової гідравліки та гідродинаміки, доктор технічних наук. Під його керівництвом було створено перший в СРСР завод з виробництва гідравлічних приводів.
Розгорнути
День святого Валентина
«Єдиний сенс, єдиний інтерес у житті – любов. Любов є зв’язок зі світом; вона поєднує з предметами, явищами і людьми». Володимир Винниченко
Розгорнути
Народився Петро Шелест
(1908, с.Андріївці Харківська область - 1996) - партійний і державний діяч УРСР та СРСР, перший секретар ЦК КП УРСР (1963-1974).
Розгорнути
Трохима (Трифонів день)
Небо зоряне - березень буде холодніший звичайного, весна пізня
Розгорнути