chrome firefox opera safari iexplorer

З липня вартість проїзду в київському метро може підскочити до трьох гривень

18 червня 2014 о 10:21

У Києві вже через два тижні вартість проїзду в наземному транспорті може подорожчати в два рази, а в метро — півтора. 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що це пов'язано з рішенням Кабміну підвищити ціни на енергоносії. 

«Умовою надання кредиту Україні МВФ поставив підвищення ціни на енергоносії. Відповідно по всій Україні підвищаться тарифи на житлово-комунальні послуги та проїзд в електротранспорті, зокрема, в метро. Але ми зробимо все можливе, щоб підвищення мінімально торкнулося соціально незахищених верств населення. Я дав завдання розробити механізм адресної компенсації витрат на транспорт», — сказав Кличко, пишуть Вести. 

Згідно з розрахунками київського метрополітену, кількість пільгових перевезень зараз досягло 25% від загальної кількості. Всього в Києві 700 тисяч пільговиків. 

Заступник голови КМДА з питань транспорту Михайло Костюк сказав, що виконавча влада проситиме Київраду про поетапне підвищення тарифу на проїзд. 

«Економічно обґрунтована вартість проїзду в електротранспорті — 4,5 гривень. Ми будемо наполягати на поетапному підвищенні, тобто до 3 гривень з 1 липня», — каже Костюк. 

Раніше повідомлялося, що у Києві підскочила вартість проїзду в маршрутках.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути