chrome firefox opera safari iexplorer

За єдину державну мову висловились 68% українців

26 червня 2014 о 15:01

За українську мову як єдину державну висловилися 68% українців.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного аналітичним центром Разумкова

За те, щоб в Україні були 2 державні мови -українська та російська висловилися 28,6% опитаних.

Підтримка української мови як єдиної державної в порівнянні з кінцем березня — початком квітня зросла з 56,5%, до 68%, підтримка ідеї двох державних мов знизилася з 37,6%, до 28,6%.

За українську мову як єдину державну виступають більшість жителів західного і центрального регіонів — 91,8% і 83,3% відповідно, 50,2% жителів південного регіону при тому, що 43,7% підтримують ідею двох державних мов. У східному регіоні 52,7% опитаних виступають за те, щоб в Україні українська і російська були державними, 44% опитаних у цьому регіоні вважають, що тільки українська повинна мати статус державної.

Відповідаючи на запитання: «Якщо б у найближчі вихідні відбувся референдум про актуальні проблеми розвитку України, зокрема: статус української та російської мов, можливості федералізації України, можливості інтеграції України в ЄС, Митний союз, НАТО, взяли б Ви участь у такому референдумі?», 48,5% респондентів впевнено підтвердили свою участь у такому референдумі, 31,4% опитаних сказали, що швидше за все взяли б участь.

У ході дослідження, проведеного з 6 по 11 червня, опитано 2012 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України, окрім Криму. Похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Джерело: УНІАН
Розділи: Громадська думка

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути