chrome firefox opera safari iexplorer

Жестикуляція полегшує розуміння співрозмовника

26 червня 2014 о 17:31

Вона допомагає підкреслити структуру пропозиції, при цьому спрощуючи розуміння інформації

Люди, які активно використовують жести під час розмови, більш ефективно спілкуються. Справа в тому, що жести і слова формують єдину систему комунікації, посилюють виражені думки, пише meddaily.ru з посиланням на The First Post.

Це допомагає краще зрозуміти співрозмовника, що до нього намагаються донести, каже Марина Неспор, фахівець Міжнародної школи підвищення кваліфікації в Триєсі. Жести, як і виділення слів голосом, виконують роль просодії, тобто наголосу. Вони допомагають підкреслити структуру пропозиції, при цьому спрощуючи розуміння інформації.

Було проведено дослідження, до якого залучили 20 італійців. На їх прикладі вдалося показати, як значення пропозицій залежить від зроблених акцентів. І саме жести можуть вплинути на інтерпретацію сказаного. Тому не дивно, що існує єдина когнітивна система жестів, інтонації і ритму мови. Для людського спілкування голос не грає основної ролі. Рухи тіла так само задіяні, як і вираз обличчя.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути