chrome firefox opera safari iexplorer

Два кращих продукти для розуму

22 квітня 2014 о 13:01

Какао бадьорить і покращує роботу мозку. Це найкращий напій для працівників розумової праці, школярів і студентів. Улюблений багатьма в дитинстві напій у дорослому житті ми часто заміняємо більш традиційними кавою і чаєм.

Адже какао не тільки смачне, але і корисне! Воно допомагає поліпшити настрій не гірше ніж шоколад і при цьому містить удвічі менше калорій. Бадьорить какао так само добре, як чай або кава, але в ньому практично немає кофеїну. Магній, який міститься в какао-бобах допомагає боротися зі стресами, а залізо запобігає анемії. Це, в свою чергу, впливає на нашу стресостійкість і працездатність.
Крім того, завдяки вмісту флавоноїдів (у тому числі особливо цінного мікроелемента епікатехіна) какао покращує мозковий кровообіг і дозволяє зберегти хорошу пам'ять аж до глибокої старості.

Горіхи для розуму
Завдяки значному вмісту жирних кислот, білка, магнію, вітамінів В і Е горіхи вважаються незамінною їжею для людей інтелектуальної праці. Тим більше взимку, коли багато фруктів і ягод вже втратили більшу частину своїх корисних властивостей.
Найбільш цінними є волоські горіхи. Вони стимулюють розумову діяльність і покращують пам'ять. Про це знали ще наші далекі предки: вони називали горіх «їжею для богів» і забороняли його їсти простому люду, щоб ті раптом не порозумнішали.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути