chrome firefox opera safari iexplorer

7 хитрощів, як зробити свою їжу кориснішою

01 липня 2014 о 11:12

Щоб харчуватися корисною їжею, зовсім необов’язково повністю змінювати своє меню — досить лише внести кілька коректив.

Менше солі. Спробуйте додавати якомога менше солі в їжу. І ні в якому разі не відмовляйтеся від цього продукту повністю: сіль знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також виводить надлишок рідини з організму.

Більше спецій. Кардамон, кориця, орегано й інші приправи не тільки забезпечують їжі особливий смак, але і покращують травлення, а також сприяють швидшому втамуванню голоду.

Скажіть «ні» смаженій їжі. Їжа може бути вареною, тушкованою, приготованою на парі, запеченою в духовці, але не смаженою. Смажена їжа сповнена жиру і токсинів.

Спробуйте приготувати що-небудь на парі. Якщо деякі продукти (рис, рибу, м’ясо і овочі, наприклад) приготувати на парі, то можна не тільки час заощадити, але також і забезпечити свій організм смачною і корисною їжею, адже така їжа зберігає більше вітамінів і мінералів.

Приправити обід лимонним соком. Якщо ви скропите м’ясо, рибу або морепродукти невеликою кількістю свіжого лимонного соку, то допоможете своєму тілу розщеплювати жири і збільшити засвоєння заліза.

Зберігайте рівновагу. Постарайтеся в харчуванні слідувати співвідношенню 40:60. Це означає, що 40 % вашого раціону має складатися зі свіжих овочів і зелені, а 60 % — з термічно оброблених продуктів. Таким чином ви не тільки зможете зробити їжу кориснішою, а й зміцните собі імунітет, і поліпшите травлення.

Скажіть «ні» жирним соусам. Ви повинні повністю відмовитися від соусів, які можна купити в магазині — так-так, від кетчупу і майонезу в тому числі. Так ви знизите свої ризики розвитку ожиріння, раку і серцево-судинних захворювань.

18 лютого

Інші дати
Народився Лев Симиренко
(1855, с.Мліїв Черкаська область – 1920) - український селекціонер, помолог. Автор широковідомого сорту яблунь «Ренет Симиренко».
Розгорнути
Народилася Софія Русова
(1856, с. Олешня Чернігівської обл. - 1940) - українська громадська, культурно-освітня діячка, педагог. Авторка праць з питань педагогіки, мистецтва.
Розгорнути
Народився Володимир Корецький
(1890, м.Дніпропетровськ – 1984) - український вчений-правознавець, один з творців міжнародного господарського права, автор першого в Україні і колишньому СРСР підручника «Нариси міжнародного приватного права»..
Розгорнути
Народилась Оксана Петрусенко
(1900, м.Балаклава - 1940), українська оперна співачка. Одна з кращих виконавиць українських народних пісень і романсів. Голос Оксани Петрусенко є голосом-символом України її часу.
«Співала ж дзвінко, дужо, незрівнянно! А голос був - із щирого срібла…" (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Джеймс Мейс
(1952, м. Маскога, США - 2004) - американський історик, політолог.  У 1993-2004 роках жив і працював в Україні. Саме завдяки його дослідженням світ дізнався про Голодомор в Україні 1932-1933 рр.
Розгорнути