chrome firefox opera safari iexplorer

Для жінок — жіночі курорти

16 липня 2014 о 11:28

Якщо на походи по лікарнях у вас катастрофічно не вистачає часу, а відпустку хотілося б провести не під кабінетом, а в якомусь більш приємному місці, тоді є сенс пожертвувати екзотичними країнами і відправитися на один з «жіночих курортів». Кому і навіщо туди їхати?

Курортна класифікація

Більшість курортів поділяються на курорти вузького профілю (куди їздять люди із захворюваннями якихось конкретних органів або систем) і на курорти широкого профілю. І ті й інші проводять комплексне лікування всього організму, але курорти вузької спеціалізації мають безумовну перевагу. Найчастіше вони пов’язане з кліматичними особливостями даної місцевості. Якими ж особливостями повинна бути наділена здравниця, щоб заробити статус жіночого курорту?

Що таке «жіночі курорти»

Лікування гінекологічних захворювань вимагає застосування методів бальнеології. Це всілякі мінеральні ванни, вмивання, зрошення, пиття сірководневих, радонових і азотно-термальних слабомінералізованих вод. Добре працює із захворюваннями сечостатевої системи і грязетерапія, яка включає в себе занурення в радонові, сульфідні грязі, а також термальні і слабо мінералізовані кременисті води.

Необхідні кліматичні зони

Враховуючи необхідність застосування лікувальних грязей, жіночі здравниці зазвичай будують на морському узбережжі, наприклад, в Алушті, Одесі, Саках, Євпаторії, Бердянську, Феодосії, Ялті, Судаку, Гурзуфі. Приїжджати сюди варто в теплу пору року – з травня по вересень. Якщо ж мова йде про бальнеотерапії, то краще Трускавця, Солотвино та Хмільника вам не знайти.

Які проблеми там вирішують?

Жіночі курорти допомагають полегшити стан при хронічному сальпінгіті, ановуляторних процесах, гіпофункції яєчників (недостатність обох фаз циклу), аменореї (відсутність місячних), запаленні маткових труб, яєчників і матки. Добре справляються гінекологічні курорти і з такою проблемою, як безпліддя, спайковий процес маткових труб, гіперплазія ендометрію і дисфункція яєчників. Піддаються курортного лікування і міоми матки, які не потребують оперативного втручання, а також ранній клімакс. Поліпшується стан після грязелікування і у жінок, які перенесли позаматкову вагітність.

Протипоказання для відвідування «жіночих курортів»

Злоякісні новоутворення статевих органів;

період загострення будь-якого захворювання;

гострі інфекційні захворювання;

венеричні захворювання, що передаються побутовим шляхом;

вагітність;

період після перенесеного аборту;

кровоточать ерозії;

поліпи шийки матки;

кістоми і кісти яєчників;

ендометріоз;

міома матки, що вимагає операції;

Які аналізи та обстеження доведеться зробити до поїздки на курорт

Загальний аналіз крові;

загальний аналіз сечі;

електрокардіограма;

флюорографія;

висновок гінеколога;

кольпоскопія;

УЗД органів малого тазу;

гістеросальпінгографія (при безплідді).

При захворюванні сечостатевої системи

урографію;

УЗД нирок;

розгорнутий аналіз сечі.

Необхідний курс лікування

На адаптацію до нового клімату і перебудову режиму дня в середньому йде 7-10 днів. Якщо ж ви хочете ще й оздоровчий ефект отримати, тоді додайте до 10 днів ще два тижні. Ось чому їхати на «жіночий курорт» менше ніж на 24 дні, немає ніякого сенсу.

la-pura

Джерело: foka.com.ua
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути