chrome firefox opera safari iexplorer

Європа вдарить санкціями по черговому десятку ворогів України

10 липня 2014 о 14:01

У Євросоюзі вирішили розширити перелік осіб, щодо яких будуть застосовані санкції за посягання на територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

Таке рішення ухвалили напередодні посли країн-членів при Раді ЄС, повідомив власному кореспондентові Укрінформу високопоставлений європейський дипломат.

«Був ухвалений новий список. Він включає 11 осіб. Це, в основному, сепаратисти», — уточнив співрозмовник агентства.

Очікується, що це рішення, яке лише розширює другій рівень адресних санкцій, буде остаточно схвалене країнами-членами до кінця тижня.

Нагадаємо, 27 червня глави держав і урядів ухвалили рішення про запровадження нових санкцій, якщо Росія не сприятиме виконанню до 30 червня чотирьох умов.

У ЄС, не називаючи прямо Росію, очікували до понеділка, 30 червня, здійснення таких чотирьох кроків: укладення домовленості про верифікаційний механізм із моніторингом з боку ОБСЄ щодо припинення вогню та ефективного контролю на кордоні; повернення українського контролю на три прикордонні пункти пропуску («Ізваріне», «Должанський», «Краснопартизанськ»); звільнення заручників, включаючи спостерігачів ОБСЄ; початок змістовних переговорів з виконання мирного плану Президента Порошенка.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство