chrome firefox opera safari iexplorer

Із санкціями для України ЄС визначиться 10 лютого

02 лютого 2014 о 17:10

Питання застосування до України санкцій обговорюватиметься на засіданні Ради Євросоюзу з питань закордонних справ 10 лютого.

Про це заявив заступник глави партії «Батьківщина» Григорій Немиря за підсумком зустрічі з главою МЗС Швеції Карлом Більдтом, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Коли ми обговорювали питання санкцій, Більдт підтвердив, що це — один з елементів політики, яка буде детально обговорюватися 10 лютого на засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ після візиту верховного представника Кетрін Ештон в Україну (запланований наступного тижня)», — заявив Немиря.

За його словами, Більдт зазначив, що окрім публічної площини багато що відбувається «поза нею — відносно роз'яснення не тільки представникам влади та опозиції, а й олігархам в Україні можливих наслідків, якщо ситуація вийде з-під контролю».

Також Немиря зазначив, що в ході зустрічей представники ЄС висловлювали стурбованість про можливе введення надзвичайного стану в Україні.

Так, йшлося про заяву армії, заяву про розслідування проти партії «Батьківщина» за підозрою у підготовці захоплення влади.

«Це новий елемент, який сприймається як аргументація на користь введення надзвичайного стану», — пояснив Немиря бачення ситуації європейською стороною.

У бесідах з представниками ЄС зверталася увага й на те, що не було зроблено спроби розслідувати факти насильства проти журналістів, демонстрантів та політиків.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути