chrome firefox opera safari iexplorer

Фунікулер перевозитиме велосипедистів. Але вибірково

15 липня 2014 о 10:05

Київський фунікулер змінив правила проїзду для велосипедистів – двоколісний транспорт можна провозити тільки в складеному вигляді.

Про це пише «Сегодня» з посиланням на директор фунікулера Миколу Окольничого.

За його словами, ще в 2010 році Кабмін затвердив «Правила користування наземним міським пасажирським транспортом», згідно з якими перевозити велосипеди в громадському транспорті можна тільки в складеному вигляді, та ще й у чохлі.

Однак адміністрація фунікулера йшла на поступки велосипедистам, поки інші пасажири не почали пред'являти претензії.

«У нас правила діють з минулого тижня – після того, як розгорівся цілий скандал. Люди писали скарги в міську адміністрацію на те, що їх замазують брудними колесами, що займають велосипедами весь вагон», — розповів Окольничий.

Він додав, що у метро перевозити велосипеди дозволяється не просто в складеному вигляді, а ще й у чохлі.

«Ми просимо тільки складати велосипеди», — додав директор фунікулера.

Проти такого нововведення вже виступила «Асоціація велосипедистів Києва».

Тут заявили про те, що вимагатимуть таких умов, які б влаштували як велосипедистів, так і інших пасажирів.

"Для цього ми пропонуємо в другому або третьому купе один ряд сидінь прибрати або замінити. Це місце і двері купе позначити як місце для перевезення велосипедів, дитячих та інвалідних візків. На сходах необхідно продумати оптимальне місце розташування рампи, якою можуть користуватися пасажири з велосипедами і візками, але вона не буде створювати перешкод і іншим пасажирам ", — пояснили в асоціації.

Втім, далеко не всі столичні велосипедисти вважають новий порядок роботи фунікулера порушенням своїх прав.

«Їздити в фунікулері з велосипедом – це неправильно. Я уявляю, як неприємно буде пасажирам, якщо туди зайде хтось з брудним велосипедом і забруднить чийсь одяг чи взуття», — розповів велосипедист Андрій Мельниченко.

Він додав, що альтернативна дорога поруч з фунікулером займає зовсім небагато часу.

"Довше чекати вагончик, ніж проїхати своїм ходом. Це тільки ледарі йдуть в фунікулер, щоб проїхати там з велосипедом ", — додав Мельниченко.