chrome firefox opera safari iexplorer

Київ і Харків можуть залишитися без гарячої води і тепла

11 липня 2014 о 10:39

Через тотальну економію газу «Нафтогаз України» почав відключати найбільших боржників. Почали із постачальників гарячої води та тепла – «Київенерго» та «Харківська ТЕЦ-5». Цим підприємствам поки надіслали попередження про відключення. 

«Київенерго» одразу ж сплатило 766 млн грн. Загальний борг цього підприємства становить 1,85 млрд грн, повідомляє прес-служба «Нафтогазу». Зважаючи на проплату, «Нафтогаз» тимчасово призупинив процедуру відключення підприємств «Київенерго». Але питання з постачанням киянам гарячої води і тепла зостається ще відкритим. 

Харківська теплоелектроцентраль винна за газ 700 млн грн

Загалом ці дві компанії заборгували за блакитне паливо 2,6 млрд – а це близько 13% від боргів усіх підприємств, що винні гроші «Нафтогазу». Загалом НАК недоотримав 19,75 млрд грн. 

На думку голови правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва, в умовах газового протистояння з Росією заборгованість компаній за спожитий газ становить серйозну загрозу для енергетичної безпеки держави. 

«Сьогодні „Нафтогаз“ дає чіткий сигнал: хто не платить за газ, той його не отримуватиме. Накопичування боргів за спожитий газ є неприпустимим», — наголосив Коболєв. 

Нагадаємо, вчора в уряді анонсували скорочення споживання газу для підприємств на третину. У найближчі кілька років газ постійно дорожчатиме для населення. А тим громадянам, які перейдуть із газового котла на електричний, у Кабміні обіцяють пільги.

l

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути