chrome firefox opera safari iexplorer

Частина киян може залишитись без тепла і гарячої води

04 жовтня 2013 о 00:35

3 жовтня управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз» за дорученням НАК «Нафтогаз України» знизило тиск газу на двох теплоелектроцентралях «Київенерго», тому при похолоданні не зможе бути витримана необхідна температура, через що споживачі залишаться без гарячої води і тепла.

На даний момент на поточну роботу теплоелектроцентралей зниження тиску газу не вплинуло, необхідна температура теплоносія поки витримується. Компанія продовжує підключати споживачів до централізованого опалення та забезпечувати гарячим водопостачанням, повідомила прес-служба «Київенерго».

Однак у зв'язку з очікуваним похолоданням необхідні параметри теплоносія дотримано не буде. У зв'язку з цим, без гарячого водопостачання і теплопостачання залишаться понад 7 тисяч споживачів (житлових будинків, об'єктів соцсфери) у Деснянському, Оболонському, Печерському, Голосіївському, Шевченківському районах та в частині Дарницького району столиці.

«Сьогодні на державному рівні питання про виділення компенсації різниці в тарифах не вирішене. Борги за спожиті енергоресурси бюджетних організацій тільки ростуть. Зважаючи на це, є ризик залишити більше половини столичних споживачів без тепла та гарячої води. І все це — в опалювальний сезон, коли столиця вже побачила перший сніг», — зазначив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Нагадаємо, через заборгованість бюджету з компенсації різниці в тарифах, а також несвоєчасні розрахунки споживачів, особливо бюджетної сфери, за електричну і теплову енергію «Київенерго» не може своєчасно розрахуватися з НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ.

За станом на 1 жовтня заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» — 2,1 млрд грн, тоді як загальна заборгованість споживачів за теплову та електроенергію перед «Київенерго» — 2,263 млрд грн, некомпенсована різниця в тарифах на теплову енергію — 1,588 млрд грн.

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути