chrome firefox opera safari iexplorer

На початку липня на українців чекає тепла погода та невеликі дощі

01 липня 2014 о 13:22

На початку поточного тижня українські синоптики прогнозують помірний температурний режим з невеликими опадами. Про це повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда. «Сьогодні зона опадів перемістилася на західну Україну, де дощі триватимуть протягом дня. Поступово вона буде рухатися на схід. 

Сьогодні, крім західних регіонів, вона охопить також Житомирську та Вінницьку області. Причому в Карпатському регіоні подекуди пройдуть сильні зливи зі шквалистим посиленням вітру», — повідомив він. 

За словами головного синоптика, 2 липня зона опадів пошириться на центральні та північні області, а вдень зміститься на північний схід, у денні години в більшості регіонів опади припиняться. 

Також Кульбіда зазначив, що температура повітря цього тижня трохи знизиться. 1 липня вона становитиме від +27 до +32 градусів тепла, а у західних областях стовпчики термометрів сягають +15 — +20 градусів.

2 липня у більшості регіонів температура опуститься до +21 — +26 градусів. Такий температурний режим збережеться і 3-4 липня на всій території, крім півдня і південно-сходу. Опадів буде мало. 

5 липня температура повітря в Україні знову почне зростати, потеплішає до +27 — +32 градусів тепла. 

Директор Укргідрометцентру зазначив, що у зв'язку з дощами, які спостерігалися на території України протягом минулого тижня, показник пожежної небезпеки знизився, однак, починаючи з 28 червня, він знову підвищився у більшості регіонів у III-IV класу. 

Як повідомлялося раніше, на Прикарпатті попереджають про загрозу паводків та сходження селевих потоків. 

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути