chrome firefox opera safari iexplorer

Новинний додаток «Війна в Україні» увійшов до топів Google Play

02 липня 2014 о 12:10

Новинний Android-додаток «Війна в Україні», опублікований минулого тижня, вийшой в топ-100 новинок українського сегмента Google Play і став лідером в категорії «Новини і журнали».
Додаток генерує актуальну інформацію про Україну, також у ньому доступна і карта збройних зіткнень на Сході і статистика українського конфлікту. Менш ніж за тиждень додаток завантажили більше 3000 осіб без будь-яких витрат на просування, пише AIN.ua.

Творець програми — розробник з Києва Тарас Осадчий. Своєю метою він бачив те, щоб дати повну картину ситуації на Сході України за допомогою однієї програми.

«Спочатку була ще одна мета, але вона виявилася наївною. Я хотів просунути додаток з інформацією з українських ЗМІ серед мешканців Росії, щоб у них почали відкриватися очі. Але фідбек був дуже негативним. Можливо, я закрию доступ для користувачів з РФ», — розповів Тарас. Поки він цього не зробив, і додаток «Війна в Україні» доступно для росіян.

Агрегатор підвантажує статистику з Wiki, а новини — з сайтів видань «Оглядач» і «Свобода слова», у яких публікації про АТО проходять окремою категорією. Для відображення блокпостів і битв на карті Тарас використовував проект журналістів texty.org.ua «Активна фаза АТО».

Версії програми «Війна в Україні» для iOS немає, і найближчим часом Тарас не планує її створювати.

Нагадаємо, додаток Ярослава Максимовича «Новости України» змогло вийти в топ українського App Store в рубриці «Новини» практично без витрат на рекламу. Це агрегатор, що збирає новини з 20 основних українських новинних сайтів.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути