chrome firefox opera safari iexplorer

Прикордонники: За добу українських силовиків із території РФ обстріляли шість разів

24 липня 2014 о 15:55

Протягом 23 липня українських військовослужбовців 6 разів атакували з території РФ, 4 силовиків отримали поранення. Про це повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України.

За інформацією прикордонників, 23 липня державний кордон України двічі порушували безпілотні літальні апарати (БПЛА).

Зокрема поблизу н.п. Юганівка після такого розвідпольоту розпочався обстріл позицій українських силовиків з території РФ із застосуванням установок БМ-21 «Град». Внаслідок обстрілу 2 військовослужбовці отримали поранення.

Ще один БПЛА помітили на напрямку «Деркул (РФ) – Теплий (Укр.)».

Крім того, 23 липня тричі обстріляли позиції українських військових поблизу н.п. Маринівка. Артилерійський та мінометний вогонь вели з території РФ (н.п. Куйбишево). Внаслідок обстрілу 2 українських військовослужбовці отримали поранення.

Також з території РФ здійснили 2 вогневих залпи з РСЗВ «Град» по позиціях ЗСУ поблизу смт. Войховський Амвросіївського району на Донеччині.

Крім того, військовослужбовці ЗС РФ влаштовують провокації на кордоні з Україною.

Так, на території РФ на напрямку Безименне (РФ) – Лємєщєно (Сумська область, Україна) спостерігали рух військової колони, яка складалась з 7 БТР з прапорами РФ. Звернувши з асфальтової дороги, колона рухалася вздовж російсько-українського кордону.

Крім того, в пункті пропуску «Грайворон» (РФ) (напроти Сумської області) колона рос. військової техніки з прапорами збройних сил РФ 7 БТР, 2 БРДМ на великій швидкості, виїхала на нейтральну полосу пункту пропуску. Після приведення особового складу українського пункту пропуску «Велика Писарівка» до бою, зазначена колона повернулась у зворотному напрямку на територію РФ.

Також прикордонний наряд, на напрямку пунктів пропуску Нові Юрковичі (РФ) – Семенівка (Укр.), виявив вертоліт Мі-8 прикордонної служби ФСБ РФ, який на висоті до 400 м зробив 3 круги над пунктом пропуску «Нові Юрковичі» (РФ) та продовжив політ вдовж кордону по території Росії на відстані 500 м від лінії кордону.

За інформацією прикордонників, місцеві жителі Бєлгородської області РФ поспіхом намагаються продати власні помешкання та переїхати у тилові області РФ.

Нагадаємо, раніше російські війська імітували наступ на кордоні з Чернігівщиною.

Як повідомлялося, Росія обстрілює зі своєї території українських силовиків у зоні антитерористичної операції.

Також відомо, що війська Росії, сконцентровані вздовж лінії кордону з Україною, постійно займаються провокаціями.

Як повідомляє Українська правда, мешканці міста Гуково Ростовської області виклали відео обстрілу території України з «Градів», розміщених в Росії. 

Відео, зняті з різних точок, оприлюднили різні користувачі сервісу YouTube.

Аби важливі докази не були видалені, спільнота Євромайдан зберегла їх на своєму каналі. Інтернет-користувачі вже встановили місцевість, звідки вівся вогонь. Подивитися детальну карту можна за посиланням.

Як відомо, бійці 72-ої механізованої бригади, які тримають оборону в районі кордону з Росією в Луганській області, повідомляли, що з боку РФ територію України обстрілюють «Градами».

Раніше російський прикордонник Artem Karat поділився із громадськістю фотографіями танка і бронетранспортера, які чи то стоять, чи, скоріше за все, просто «цивілізовано» перетинають російсько-український кордон у пункті «Донецьк» -"Ізварине".

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути