chrome firefox opera safari iexplorer

Призиватимуться у першу чергу ті, хто найперше потрібен армії

25 липня 2014 о 12:37

До військкоматів викликають усіх військовозобов’язаних. Призвуть більше людей, ніж за дві попередні хвилі разом. Однак не призиватимуть усіх, кого викликають у військкомати.

Про це сьогодні, 25 липня, на прес-конференції повідомив т.в.о. військового комісара Львівського обласного військового комісаріату підполковник Олександр Тіщенко, пише ZIK.

Він нагадав, що зараз проходить третя хвиля мобілізації. Людей викликають лише, аби перевірити документи. Тому кожен повинен мати усі документи, зокрема, про статус опікуна, хвороби.

«Є таке поняття як опікунство. Його не визначає районна державна адміністрація чи райрада, а суд. Тому всі, хто прибуватиме у військові комісаріати, мають мати усі документи, які підтверджують опікунство. Також велике прохання мати усі документи щодо хвороби. Часто люди приходять і кажуть, що хворі. Як комісар за годину визначить, що хтось хворий? На призивній дільниці сидить фельдшер. Медичної комісії нема», – підкреслив очільник Львівського обласного військкомату.

«Згідно із законом мають право бути звільнені особи, що мають трьох дітей. Раніше йшлося про тих, у кого більше ніж п’ять дітей. Ми їх не будемо призивати (тих, у кого троє дітей – ред.)», – запевнив підполковник Олександр Тіщенко.

Заступник військового комісара, начальник відділу обліково-мобілізаційної роботи полковник Ігор Сизонов додав, що юнаки з 25 років, які визнані непридатними для проходження військової служби переведені у запас. А хлопців, які через певні причини не служили в армії, але за станом здоров’я придатні, призиватимуть до служби в обов’язковому порядку.

Олександр Тіщенко зазначив, що призиватимуться у першу чергу тих, які найперше потрібні армії.

«Людина, яка служила в армії, має військово-облікову спеціальність. У людей, які не служили, ВОС – це той фах, який вони здобули у навчальному закладі. У частині є перелік ВОСів, тобто людей, які їй потрібні. Це зв’язківці, кулеметники, стрільці, інженери, водії. В першу чергу призиватимемо таких спеціалістів. Ми не можемо на посаду водія поставити того, хто не мав до цього раніше ніякого стосунку», – зазначив він.

Зараз, за словами Ігоря Сизонова, армії потрібні і бухгалтери, і програмісти, і кухарі.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути