chrome firefox opera safari iexplorer

Росія дозволить українцям бути в РФ утричі довше без виїзду

14 липня 2014 о 13:08

Громадяни України зможуть безперешкодно продовжувати термін перебування в Російській Федерації.

Про це заявив голова Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський журналістам у Москві в понеділок, повідомляє «Інтерфакс».

«Зараз це 90 діб. Мною дано вказівку: при зверненні у ФМС по завершенні цього періоду часу дозволити повторне перебування без виїзду – ще на двократний подібний період – ще 180 діб», — сказав він.

«Це з урахуванням ситуації й складної обстановки», — пояснив голова російської ФМС.

Ромодановський також заявив, що близько півмільйона громадян України можуть звернутися по статус біженця або тимчасовий притулок у Росії у випадку подальшої ескалації українського конфлікту.

«Повертаючись до цифри 490 тисяч осіб, розуміємо, що це потенційні здобувачі статусу. Дай Боже, якщо цього не буде, але ми з вами реалісти й розуміємо, що може бути», — сказав він на зустрічі з директором європейського бюро УВКБ ООН Вінсентом Кошелем.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути