chrome firefox opera safari iexplorer

25 тис. українців не можуть в’їхати у Росію

17 грудня 2013 о 10:04

Кількість громадян України, яким заборонено в’їзд до Росії, за останній місяць збільшилася на 5 тис. і досягла близько 25 тис. осіб.

Про це повідомив керівник Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський.

«Загалом заборонено в’їзд на територію Росії близько 25 тис. громадян України», – сказав Ромодановський.

У 2013 році Федеральна міграційна служба Росії закрила в’їзд на свою територію для 427 тис. іноземних громадян, додав він.

При цьому він запевнив, що в’їзд іноземним громадянам забороняють незалежно від громадянства за допомогою спеціальної автоматизованої системи міграційного обліку.

Ромодановський наголосив, у співробітників ФМС немає жодного упередженого ставлення до громадян будь-якої країни.

При цьому глава ФМС нагадав, що громадяни України мають право безперервно перебувати на території Росії упродовж 90 діб. Плюс до цього періоду, за його словами, дається ще 30 діб на самостійне повернення.

Також він повідомив, що на сайті ФМС громадянин будь-якої країни, зокрема України, може з’ясувати, чи є він у забороненому списку мігрантів чи ні.

«Автомат може помилятися? Ось він побачив, що людина перевищила термін перебування на території Росії 120 днів, він автоматично закриває в’їзд такому громадянинові (строком на 3 роки). Тут немає нічого особистого. Машину не обдуриш», – зазначив глава ФМС.

Ромодановський нагадав, що також забороняється в’їзд до Росії іноземцям, які двічі протягом року порушували Кодекс про адміністративні правопорушення РФ. За його словами, підставою для заборони в’їзду є несплачені адміністративні штрафи. Крім того, може бути запроваджена заборона на в’їзд строком на 5 років у разі видворення в судовому порядку, і на 10 років, якщо таке порушення здійснюється повторно.

Водночас Ромодановський наголосив, що придбані на стороні, а не у ФМС дозвільні документи, як наприклад, патент або міграційна карта, не сприймає інформаційна система обліку мігрантів.

«У нас працюють тільки офіційні документи, на підставі яких автоматично вносяться дані в нашу інформаційну систему», – сказав він.

Глава ФМС Росії також поінформував, що зараз на розгляді в Держдумі перебуває законопроект про запровадження обмеження перебування в Росії для іноземних громадян, що не вимагають візи, строком до 90 діб упродовж півроку. Це стосується тих, у кого немає дозвільних документів, таких як дозвіл на роботу, патент, дозвіл на тимчасове проживання, посвідка на проживання або немає відмітки ФМС про продовження терміну перебування на території РФ, повідомляє УНІАН.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути