chrome firefox opera safari iexplorer

Сорочинський ярмарок-2014 таки можуть скасувати

16 липня 2014 о 16:36

На Полтавщині хочуть скасувати проведення цього року Національного Сорочинського ярмарку, який запланований на 18-24 серпня.

З ініціативою скасування найбільшого торжища в Україні через можливу загрозу терористичних актів виступили ГО "Єдиний Центр «Майдан-Полтава», голова Миргородської райдержадміністрації Юрій Коваленко та голова Миргородської райради Анатолій Карбан, повідомляє ТСН.ua.

Цю пропозицію розглянули на засіданні в Полтавській облраді і вирішили звернутися до уряду з проханням скасувати цьогорічний ярмарок.

Натомість в адміністрації самого ярмарку, організатором якого є приватне товариство, категорично проти такого рішення. І нагадали легенду про чорта, який і досі «ходить» ярмарком і намагається знайти шматок порваної червоної свитки.

«Напевне, за двісті років чорт так і не знайшов лівого рукава, тому цього року вирішив втрутитись у долю ярмарку та скасувати його. Звісно, нечиста сила є нечиста сила, і їй начхати на тих, хто з любов'ю готує і проводить ярмарок, хто з надією добре заробити хоче взяти у ньому участь, хто їде на нього відпочити, набратись яскравих вражень, придбати необхідні товари та унікальні сувеніри. А, щоб відвести від себе підозру, він вклав цю ідею в уста тих, хто ніколи нічого не зробив хорошого для ярмарку, а лише паплюжив його організаторів. І, напевне, добре постарався, бо ідея ця сподобалась і чиновникам, і правоохоронним органам. А про людей, як завжди, ніхто не дбає», — наголосили організатори ярмарку.

Нагадаємо, Сорочинський ярмарок Національним став 1999 року, проводять його в селі Великі Сорочинці на Миргородщині. У торжищі беруть участь понад тисяча підприємств, приватних підприємців, майстрів народних промислів, закладів громадського харчування, дитячих розваг тощо. Щороку протягом тижня ярмарок приймає понад півмільйона відвідувачів.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути