chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові пройде фестиваль фламенко

03 липня 2014 о 15:34

Вже п’ятий рік поспіль Fandango de Ucrania 10-13 липня збере у Львові понад сто найкращих танцівників, музикантів і співаків фламенко з усієї України, а також прийматиме гостей з Росії, Білорусі і, звичайно ж, приверне увагу артистів з інших країн. \

Мета Fandango de Ucrania – себе показати, на інших подивитися, а ще – щиро насолодитися мистецтвом фламенко у невимушеній дружній атмосфері справжньої іспанської вечірки.

Програму обіцяють насичену і цікаву. Головний майданчик «Фанданго з України» – Палац культури ім. Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1), повідомляє «День».

Один із найяскравіших гостей заходу – Київський театр іспанського танцю і музики «Дуенде Фламенко», що привезе до міста Лева прем’єру – танцювально-музичну мандрівку шляхами пристрасного іспанського фламенко – постановку «Carretera» («Шлях»).

Нагадаємо, Львів є одним із центрів іспанської культури та мистецтва фламенко в Україні. І все завдяки Fandango de Ucrania.

Ідея започаткувати фестиваль з’явилася 2009 року, коли львівський гітарист і танцюрист Олександр Ліпський розпочав подорожі містами України у пошуках друзів та колег з мистецтва фламенко. Відвідавши осередки фламенко у Києві, Харкові та Одесі, Олександр та його дружина Наталія вирішили зібрати всіх, хто любить фламенко в Україні, в одному місці і в один час – на літньому фестивалі у столиці Галичини.

 

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути