chrome firefox opera safari iexplorer

Україна може ввести обмеження на російську книжкову продукцію

28 липня 2014 о 18:20

У Кабінеті Міністрів України планують ввести санкції щодо книжкової продукції з Російської Федерації.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич на брифінгу в понеділок, 28 липня, повідомляє прес-служба уряду.

«Коли складовою війни, яка зараз ведеться в Україні, є інформаційна війна, треба захищати український інформаційний простір, в тому числі і книгу. Тому ми це будемо робити, по-перше, обмежуючи надмірний імпорт, а по-друге, надаючи пільги для українською книги», — зазначив Сич.

За його словами, робоча група з питань державного протекціонізму українського книги запропонувала ввести ліцензування книжкової продукції. Крім того, відповідне рішення уряду вже напрацьовано.

«У зв'язку з рішенням уряду про введення санкцій відносно секторальних продукції, виробленої в РФ, комісія запропонувала впровадити відповідні санкції і щодо книг російського виробництва», — додав Сич.

Віце-прем'єр зазначив, що сьогодні на українському ринку 80% книг не вітчизняного, а російського виробництва. Крім того, за словами Сича, Кабмін зараз сприяє розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження.

Як повідомлялося, з 29 липня 2014 року Росспоживнагляд заборонив імпорт до Росії українських овочевих, фруктових і рибних консервів. Раніше Росія заборонила ввезення рослинної продукції в багажі та молока з України. Зараз під забороною поставки до Росії свиней і продовольчої картоплі з України.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути