chrome firefox opera safari iexplorer

Україною вирушить екуменічний автопоїзд миру та єднання

30 липня 2014 о 10:54

У вівторок, 29 липня, у Києві відбулась презентація майбутнього екуменічного автопоїзду миру та єднання, в якому представники релігійних організацій вирушать країною для допомоги переселенцям зі Сходу та армії у регіонах.

До цієї акції долучились не лише представники громадського сектору, а й різних релігій. Організаторами виступили представники Відділу соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату та благодійного фонду УГКЦ «Карітас України». Окрім того, до ініціативи долучились активісти Духовного управління мусульман України та Собору незалежних євангельських церков України. Від громадського сектору на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі виступили лідер рок-гурту «Гайдамаки» та письменник Віталій Капранов. Активну підтримку надали активісти від громадського комітету «Наступ» та ініціативної групи «Київ Схід Діти».

В рамках акції з 31 липня до 5 серпня релігійні та громадські діячі відвідають чотири міста України – Херсон, Миколаїв, Одесу та Дніпропетровськ, де проведуть круглі столи з питань проблеми переселенців та військовослужбовців, роздадуть допомогу дітям переселенців та зачитають спільні молитви за мир у державі.

«Наша акція покликана надати допомогу вимушеним переселенцям зі Сходу, а також тим, хто лишається в зоні АТО – як нашим бійцям, так і місцевим мешканцям. Призначення автопоїзду – скоординувати, допомогти, показати приклад, показати технологію, як це робиться, а також що і як можна зробити найефективніше для постраждалих. Найголовніше – це допомогти переселенцям соціалізуватись», – підкреслив архиєпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря).

«Важливо, що всіх об’єднує церква. Але війна закінчиться і нам треба жити з тим, що Росія вклала гроші в пропаганду. Це не перший приклад нашої співпраці з КП, це продовження гарної традиції. Ми хочемо показати, що є інші способи взаємодії і що між нами набагато більше того, що об’єднує, ніж того, що роз’єднує», – додав голова департаменту соцслужіння УГКЦ о. Андрій Нагірняк, передає РІСУ.

Джерело: Zik.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути