chrome firefox opera safari iexplorer

7 хитрощів, як зробити свою їжу кориснішою

07 серпня 2014 о 10:20

Щоб харчуватися корисною їжею, зовсім необов’язково повністю змінювати своє меню – досить лише внести кілька коректив.

Менше солі. Спробуйте додавати якомога менше солі в їжу. І ні в якому разі не відмовляйтеся від цього продукту повністю: сіль знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також виводить надлишок рідини з організму.

Більше спецій. Кардамон, кориця, орегано й інші приправи не тільки забезпечують їжі особливий смак, але і покращують травлення, а також сприяють швидшому втамуванню голоду.

Скажіть «ні» смаженій їжі. Їжа може бути вареною, тушкованою, приготованою на парі, запеченою в духовці, але не смаженою. Смажена їжа сповнена жиру і токсинів.

eda-dlya-immuniteta_pro-belok3

Спробуйте приготувати що-небудь на парі. Якщо деякі продукти (рис, рибу, м’ясо і овочі, наприклад) приготувати на парі, то можна не тільки час заощадити, але також і забезпечити свій організм смачною і корисною їжею, адже така їжа зберігає більше вітамінів і мінералів.

Приправити обід лимонним соком. Якщо ви скропите м’ясо, рибу або морепродукти невеликою кількістю свіжого лимонного соку, то допоможете своєму тілу розщеплювати жири і збільшити засвоєння заліза.

Зберігайте рівновагу. Постарайтеся в харчуванні слідувати співвідношенню 40:60. Це означає, що 40% вашого раціону має складатися зі свіжих овочів і зелені, а 60% – з термічно оброблених продуктів. Таким чином ви не тільки зможете зробити їжу кориснішою, а й зміцните собі імунітет, і поліпшите травлення.

Depositphotos_8758650_m

Скажіть «ні» жирним соусам. Ви повинні повністю відмовитися від соусів, які можна купити в магазині – так-так, від кетчупу і майонезу в тому числі. Так ви знизите свої ризики розвитку ожиріння, раку і серцево-судинних захворювань.

20 січня

Інші дати
Іван Фещенко-Чопівський
20 січня 1884, м. Чуднів, Житомирщина  - 2 вересня 1952 концтабір в с. Абезь, Республіка Комі, СРСР) — учений-металург, громадський і політичний діяч, міністр Центральної Ради та Директорії.
Розгорнути
Івана Предтечі, Хрестителя
Після Івана Предтечі, хто не робить, того б'ють у плечі.
Розгорнути
Народився Олександр Шалімов
(1918, с.Введенка, Росія – 2006) – хірург, один із засновників української хірургічної школи. Під керівництвом О.Шалімова проведено першу в Україні операцію пересадки серця.
«Підводься, якщо впав, і йди далі» (Олександр Шалімов)
Розгорнути
Народилася Ганна Затиркевич-Карпинська
(1855, с. Срібне Чернігівської обл. - 1921) - українська актриса, майстер характерних і комедійних образів. Ролі: Риндичиха ("По ревізії" М. Кропивницького), Ганна ("Безталанна" І. Карпенка-Карого), Лимериха ("Лимерівна" Панаса Мирного).
Розгорнути
Народився Михайло Туган-Барановський
(1865, с. Солоне Харківської обл. - 1919) - перший економіст східноєвропеєць, наукові теорії якого визнали зарубіжні вчені різних шкіл і напрямків. Його концепції стали підгрунтям розробленої Дж. М. Кейнсом теорії прогнозування ринкової кон'юктури. Один із засновників Національної академії наук України, міністр фінансів УНР. Автор близько 140 праць.
Розгорнути