chrome firefox opera safari iexplorer

Дзюдоїст Зантарая приніс Україні першу медаль Чемпіонату світу

26 серпня 2014 о 18:06

У Челябінську (Росія) завершилися змагання у ваговій категорії до 66 кг. в рамках чемпіонату світу з дзюдо, де бронзову медаль завоював українець Георгій Зантарая.

Про це повідомляє офіційний сайт змагань. 

В попередніх боях він по черзі виграв сутички у представників Єгипту, Венесуели і Монголії. Але у чвертьфіналі поступився майбутньому чемпіону світу японцю Масаші Эбінуме. Для виявлення переможця у цьому поєдинку знадобився додатковий час. 

У втішному турнірі Зантарая спочатку переміг Рішода Собірова з Узбекистану, у якого виграв вперше в кар'єрі. У сутичці за третє місце представник збірної України виявився сильнішим за другого японця Такаічі Кенго. 

Таким чином, Зантарая виграв вже п'яту медаль чемпіонату світу. Він є чемпіоном 2009 року, віце-чемпіоном 2010 року та триразовим бронзовим призером турніру (2011, 2013, 2014). 

На ЧС-2014 це перша медаль збірної України. 

Чемпіонаті світу з дзюдо триватиме в Челябінську до 31 серпня.

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути