chrome firefox opera safari iexplorer

Майже 70% киян «за» перейменування Інститутської у вулицю Героїв Небесної сотні

29 серпня 2014 о 13:57

Майже 70% учасників громадського обговорення підтримали перейменування вулиці Інститутської на вулицю Героїв Небесної Сотні.

Про це заявила директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Марина Хонда, повідомляє сайт КМДА.

За її словами, станом на 29 серпня (за 9 днів обговорення) 68% учасників підтримали перейменування, а 32% – висловились проти.

«Свої пропозиції, зауваження та власні редакції проекту рішення вже надіслали більше 1350 користувачів порталу. Також близько 200 громадян висловилися з цього приводу, зателефонувавши 15-51», — повідомили у КМДА.

Найбільш популярними пропозиціями є перейменувати лише частину вулиці – від Майдану Незалежності до вул. Ольгинської та назвати її «вулиця Небесної Сотні», без слова «героїв».

На місці трагічних подій пропонується облаштувати архітектурно-меморіальний комплекс, алею і каплицю, зробивши цю ділянку пішохідною.

Противники зміни назви вулиці Інститутської рядять перейменувати на Героїв Небесної Сотні одну з вулиць із радянською чи російською назвою.

Як відомо, обговорення перейменування вулиці Інститутської на вулицю Героїв Небесної Сотні  стартувало 20 серпня цього року.

Ознайомитися з усіма пропозиціями та зауваженнями, долучитися до обговорення, висловити власну думку громадяни можуть на офіційному сайті Київської адміністрації, у рубриці «Е-МІСТО».

Також можна звернутися до Контактцентру за телефонами: 15-51 (зі стаціонарного) або (044) 205-73-37 (з мобільного), за допомогою веб-сайтуwww.1551.gov.ua, через мобільний додаток «КМДА 1551» для iOS, Android, WinPhone та Windows 8.

Обговорення триває до 20 жовтня 2014 року.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути