chrome firefox opera safari iexplorer

Медійники України закликають журналістів Європи бойкотувати з'їзд в Москві

07 серпня 2014 о 12:10

Спілка журналістів і Незалежна медіапрофспілка України закликають змінити місце або бойкотувати проведення зборів Європейської федерації журналістів у Москві. Про це йдеться у їхній спільній заяві, передає«Українська правда».

Медійники заявляють, про неприпустимість проведення цьогорічних зборів ЄФЖ у Росії, особливо після того, як провідні європейські ЗМІ підтримализаклик Адама Міхніка припинити політику умиротворення Володимира Путіна.

«Агресор лишається агресором і через політику умиротворення тільки набирає силу і нахабніє: громадяни власної країни вірять диктатору ще більше, коли не бачать спротиву йому», — йдеться в заяві.

«Вся логіка дій влади РФ доводить, що вона не збирається рахуватися ні з чиєю думкою. Тому спроба виправдати проведення європейського журналістського форуму підтримкою незалежних російських журналістів апріорі приречена на провал», — запевняють в НСЖУ.

Українські журналісти нагадують про неодноразові видворення з РФ неугодних журналістів.

«Ніхто не може гарантувати безпеку журналістам на території держави-агресора. Це територія, влада якої продемонструвала, що там не діє загальновизнане міжнародне право», — йдеться в заяві.

Українські медівники сподіваються, що країни учасниці-ЄФЖ підтримають їхній заклик.

"Проведення форуму європейських журналістів у Москві означатиме, що є журналісти, які підтримують слова вищого посадовця РФ про те, що «Гебельс був талановитою людиною», — йдеться в заяві.

Джерело: newsru.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути