chrome firefox opera safari iexplorer

Журналістів закликають бойкотувати чинну владу

25 грудня 2013 о 15:39

Рух «Стоп цензурі!» закликав усіх журналістів у середу присвятити випуски новин і політичних програм, завтрашні номери видань лише одній темі – переслідуванню та репресіям проти активістів Євромайдану.

Про це йдеться в офіційній заяві журналістів, пише Українська правда.

Це має стати відповіддю на звіряче побиття нашої колеги Тетяни Чорновол, зазначають в організації.

«Всі ЗМІ мають показати те, про що писала Тетяна, і що стало причиною замаху на її життя – розслідування корупції Януковича, Клюєва, Захарченка та інших високопосадовців», йдеться в зверненні.

Журналісти наголошують на необхідності висвітлювати залякування та напади на всіх активістів, які брали участь у мирних акціях протесту, бо публічність стає ледь не єдиною можливістю захисту десятків і сотень людей.

«Нагадуємо, що переважно злочини проти журналістів в Україні традиційно лишаються без розслідування, а винні не несуть відповідальності, в тому числі й за масове побиття журналістів на вул.Банковій 1 грудня. Це треба припинити», — сказано в заяві.

Журналісти звернулися до колег, які працюють у прес-службах відповідних міністерств та відомств:

«Ви маєте докласти всіх зусиль, аби було проведено розслідування та максимально інформувати про його перебіг».

«Якщо не буде розслідування та притягнення винних до відповідальності, хвиля насилля може заполонити Україну», — резюмується в заяві.

У свою чергу, лідер «УДАРу» Віталій Кличко закликав усіх журналістів виявити солідарність та оголосити страйк чинній владі, і хоча б один день не показувати і не публікувати повідомлення про діяльність режиму Януковича нібито задля «покращення» в країні.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути