chrome firefox opera safari iexplorer

Після виборів 26 жовтня Генпрокуратура зобов’язана притягти до відповідальності не один десяток нинішніх депутатів

26 серпня 2014 о 17:32

Про це заявив Радник Президента України, народний депутат Микола Томенко

Одним із пріоритетних завдань за результатами дострокових парламентських виборів він вважає притягнення до кримінальної відповідальності низки нинішніх народних депутатів, причетних до так званих «поліцейських законів» та фінансування сепаратистів і терористів.

Микола Томенко проінформував, що йому стало відомо, про те, що Генеральна прокуратура підготувала подання про зняття депутатської недоторканості з народних депутатів Володимира Олійника та Ігоря Калетника, які були причетні до реалізації голосування шляхом підняття рук за «поліцейські» законопроекти.

У свою чергу, він зауважив, що у нинішньому складі парламенту навряд чи знайдуться необхідні 226 голосів, оскільки немає системної антисепаратистської більшості, що не дає можливості зняти депутатську недоторканність з багатьох народних депутатів для того, щоб Генпрокуратура могла відкривати кримінальні справи.

«Переконаний в тому, що після дострокових виборів, які відбудуться 26 жовтня 2014 року, у Верховній Раді ми вже не побачимо кілька десятків депутатів з нинішньої фракції Партії регіонів та Комуністичної партії України, бо вони не будуть обрані українським народом. У такому випадку Генпрокуратура отримає можливість відкрити відповідні кримінальні справи без отримання згоди від Верховної Ради, що є надзвичайно важливим і, власне, чого очікують українці», – наголосив Микола Томенко

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Громадська думка

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути