chrome firefox opera safari iexplorer

Україна не дозволить російській автоколоні з допомогою прибути на Донбас

12 серпня 2014 о 17:57

Україна заявила, що не дозволить автоколоні із 280 вантажних машин з гуманітарною допомогою з Росії прибути на українську територію.
 
Українські офіційні особи заявили у вівторок , що автоколоні не буде дозволено прибути в Україну тому, що допомога не координована з Міжнародним комітетом Червоного Хреста і може послужити претекстом для Росії надіслати війська до контрольованих сепаратистами районів.
 
Заступник голови президентської адміністрації заявив, що його уряд «не бере до уваги» надання дозволу автоколоні прибути в Україну. Він сказав, що російська допомога буде перевантажена на машини Міжнародного комітету Червоного Хреста, який нестиме відповідальність за координацію і надання допомоги населенню Східної України.
 
Україна, додав Чалий, «абсолютно» не дозволить персоналові з російського Міністерства з надзвичайних ситуацій або військовослужбовцям супроводжувати російську допомогу.
 
У вівторок російське телебачення повідомило, що допомога буде постачена у співпраці з Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Однак ця організація ще у понеділок заявила, що немає угоди про участь росіян і додала, що «практичні деталі мусять бути з’ясовані» перед тим, як розпочати таку місію.
 
Згідно з повідомленнями, тисячам людей у Східній Україні не вистачає води, медикаментів та електроенергії.
 
У телефонній розмові в понеділок президенти Барак Обама і Петро Порошенко погодились з цим, що будь-яка присутність росіян в Україні без дозволу Києва була б порушенням міжнародного права.
 
На Інтернет-сторінці президента Порошенка сказано, що проект надання гуманітарної допомоги передбачає участь у ньому Європейського Союзу, Німеччини, Росії та «інших партнерів».

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути