chrome firefox opera safari iexplorer

Знизити тиск допоможуть пробіотики

28 серпня 2014 о 18:00

Знизити артеріальний тиск можуть допомогти пробіотики. Австралійські вчені з Griffith University School of Medicine прийшли до висновку, що регулярне споживання продуктів, що містять пробіотики, допомагає знижувати артеріальний тиск. У дослідженні, в якому взяли участь 543 людини різного віку, вивчався вплив на організм молочних і соєвих продуктів з пробіотиками: в основному з лактобактеріями Lactobacillus, пише directpress.ru. 

Як з'ясувалося, споживання продуктів з пробіотиками знижує верхній систолічний тиск на 3,56 пункту і нижній діастолічний тиск на 2,38 пункту в порівнянні з контрольною групою. Це не такий значний відсоток зниження тиску, проте учені припускають, що при тривалому споживанні пробіотиків протягом більше 2 місяців ефект може бути більш помітним. 

«При складанні дієти, яка допомагає знижувати кров'яний тиск, ми повинні дивитися на раціон ширше, ніж традиційно рекомендовані овочі і фрукти, — коментує результати один з авторів дослідження Джинг Сан (Jing Sun). — Йогурт, кефір, сільський сир, молочнокислі продукти і ферментовані соєві продукти теж можуть бути дуже корисні».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути