chrome firefox opera safari iexplorer

Більшість українців воліла б народитися саме в Україні — опитування

25 вересня 2014 о 13:02

Майже 60% українців висловили думку, що бажали б народитися в Україні. Це стало відомо за результатами дослідження від Соціологічної групи «Рейтинг».  

Респондентам було поставлене таке запитання: «Уявіть, що у Вас є можливість обрати країну, в якій народитися. Яку б країну Ви обрали?» 

Порівняно із квітнем 2013 року, кількість охочих народитися у нашій країні зросла на 12%. Своєю чергою, менш заманливими стали Росія (її аналогічні показники знизилися з 9% до 4%), Німеччина (із 5% до 3%) та США (з 4% до 2%). 

Соціологічне дослідження було проведене серед 2000 респондентів. Громадян було поділено на шість характерних груп на основі макрорегіонів, у яких вони проживають: Захід, Північ, Центр, Південь, Схід і Донбас. 

Похибка репрезентативності склала не більше 2,8%. 

78

18 травня

Інші дати
Микола Прахов
1873 –  український художник, мистецтвознавець. Відомий у галузі декоративно-ужиткового мистецтва. Один з організаторів товариства «Київський художник».
Розгорнути
Народився Костянтин Піскорський
(1892, м.Київ – 1922) – український художник-авангардист. Автор робіт «Цивілізація», «Мечі», «Тривога», «Козак», «Біла гвардія», «Небо», «Про приторк світам іншим», «Зірка опів¬нічна», «Ідол», «Планета», «Біометр життя».
«У творчості Костянтина Піскорського дивовижно переплетені символізм і футуризм, космічна безмірність і енергія вольового художнього жесту, архаїчна містика та новітній європейський раціоналізм». (Дмитро Горбачов).
Розгорнути