chrome firefox opera safari iexplorer

Для українців і поляків створено безкоштовні курси польської та української мови

25 вересня 2014 о 12:40

Польський інтернет-портал «Порт Європа» організував безкоштовний онлайн курс вивчення польської мови для українців та української для поляків.

За словами авторів курсу, таким чином вони хочуть сприяти подальшому зближенню поляків і українців.

Для того, щоб почати вивчати польську мову, необхідно оформити підписку. На електронну пошту будуть приходити листи і безкоштовні навчальні матеріали.

На думку розробників, рецепт простий: оскільки 60% польських слів подібні до українських, достатньо вивчати тільки ті, які відрізняються. Окрім того, на курсі будуть наводити приклади типових для польської мови мовних конструкцій.

Курс складається з декількох уроків, які буде автоматично надіслано на адресу підписанта кожні 3-4 дні.

Потрібно записатися на курс через формуляр на сайті: www.porteuropa.eu/ua/polskamowa.

Паралельно з тим, на порталі функціонує аналогічний безкоштовний е-курс української мови для поляків. Він був створений ще до подій Євромайдану, однак, як стверджує автор, Майдан і дальші події в Україні однозначно підвищили зацікавленість поляків у вивченні української мови.

Курси створені таким чином, щоб у найгіршому разі (для тих, хто не може приділяти вивченні мови багато часу) досягти того рівня, щоб безпроблемно розуміти сусідню мову.

«А це вже прямий шлях до того, щоб поляки і українці вільно спілкувалися один з одним, кожен своєю мовою, як це є між поляками і словаками чи між українцями і білорусами», – говорить розробник Якуб Логінов

У планах – створення аналогічного безкоштовного е-курсу білоруської мови, як форма подяки для національно свідомих білорусів, котрі активно підтримували Майдан і АТО.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути