chrome firefox opera safari iexplorer

Древній Київ запрошує в царство коней

25 вересня 2014 о 09:48

27-28 вересня у Древньому Києві в «Парку Київська Русь» відбудеться свято гармонії людини й природи – виставка-показ «Царство коней».

На гостей чекають захоплюючі кінні трюки у виконанні княжих вершників. Вони їздитимуть на конях задом наперед і догори ногами, покажуть майстерність аланської їзди (одразу на двох конях) і стройової підготовки княжої дружини. Також відвідувачі Древнього Києва побачать змагання кінних лучників. Такі турніри на княжому дворі влаштовували ще тисячоліття тому.

Презентація Першого живого музею коней історичних порід стане «цвяхом» програми. Публіці представлять більше двадцяти порід коней, зібраних з усього світу в Конюшні Древнього Києва. На таких конях у свій час їздили богатирі та лицарі, королі та полководці. Під час фотосесії з кіньми можна буде погладити цих добродушних тварин. А під час модного кінного дефіле можна буде побачити обладунки вершників та кінську збрую різних епох і народів.

В якості приємного подарунка до Дня туризму гостей Древнього Києва чекає прогулянка у кінному екіпажі безкоштовно (субота, 27 вересня, з 10:00 до 13:00).

У неділю, 28 вересня, відбудуться лицарські бої в рамках турніру «Витязь Київського Дитинця» (14:00-17:00).

Древній Київ у «Парку Київська Русь» розташований в с. Копачів Обухівського району. Дістатись можна маршрутними автобусами від ст. м. Видубичі або власним транспортом.

Вартість квитків – 100 грн, пенсіонери – 50 грн, діти шкільного віку – 30 грн, дошкільники – безкоштовно.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути