chrome firefox opera safari iexplorer

Хотинська фортеця запрошує на грандіозний історичний фестиваль

30 квітня 2013 о 13:33

9-12 травня на території Хотинської фортеці (Чернівецька область) пройде IV Міжнародний історичний фестиваль «Середньовічній Хотин».

У фестивалі візьмуть участь кращі представники клубів історичної реконструкції та середньовічного бою з України, Росії, Білорусі та Молдови, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Минулого року фестиваль зібрав 20 тисяч реконструкторів, туристів і шанувальників активного відпочинку. Цього року на «Середньовічному Хотині» очікується до 30 тисяч гостей. Адже саме тут можна зануритися в справжню середньовічну атмосферу, сфотографуватися з бійцями в автентичних обладунках, навчитися стріляти з лука і взяти участь в інтерактивних іграх, подарувавши собі і своїм близьким захоплюючу подорож у минуле.

Крім видовищних одиночних і масових піших боїв, цього року на фестивалі вперше відбудеться найбільший кінний турнір «Битва Столиць» за участю вершників з Москви, Санкт-Петербургу і Кам'янець-Подільського. Крім того, глядачі вперше побачать облогу фортеці із застосуванням автентичної облогової техніки, боями піхоти на стінах і укріпленнях, лучниками і метальними машинами.

«Середньовічній Хотин» — це цікавий відпочинок для всієї родини. Купивши квиток, гості фестивалю зможуть безкоштовно взяти участь у більшості інтерактивних ігор та майстер-класів, які будуть щодня проходити на території Хотинської фортеці.

Організатори фестивалю підготували для дорослих та дітей більше 15 захоплюючих середньовічних ігор, наприклад, «лапта», «мисливці і зайці», «розбий горщик», «цвях», «стовпчики», «дерев’яний кінь», «тир метальної зброї». Чоловіки зможуть навчитися ковальській майстерності, а жінки – ткацькій. Маленьким гостям фестивалю запропонують позмагатися на м’якій зброї і навіть здійснити облогу невеличкої фортеці, використовуючи макети справжніх катапульт.

У красивій старовинній фортеці розташуються історичні табори, в яких будуть жити учасники фестивалю. Побут таборів буде відтворено згідно з історичними реаліями: предмети щоденного користування, меблі, посуд і навіть їжа будуть такими, до яких звикли в похідних таборах наші предки. На території фестивалю працюватимуть історичний ярмарок та середньовічні таверни, оформлені в стилі лицарської епохи. Також на гостей фестивалю чекають вечірні виступи фолк-колективів та яскраві файєр-шоу.

Гості фестивалю зможуть зануритися в епоху Середньовіччя та азартно повболівати за бійців, що змагатимуться на ристалищі. Фестиваль сприятиме зміцненню дружніх зв’язків між країнами, пропаганді здорового способу життя та інтересу до історії.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути