chrome firefox opera safari iexplorer

Художня виставка «Моя мирна Україна» вразила європейців

10 вересня 2014 о 11:38

«Моя мирна Україна», під такою назвою проходила виставка дитячих малюнків в рамках відомого у всій Європі XXIV Економічного форуму Криниця-Здруй 2014, який щороку проводиться у Польщі та збирає політиків, депутатів Європарламенту та польського Сейму, представників бізнесу, дипломатів, діячів культури з десятків країн світу. 

30 картин, які увійшли до експозиції «Моя мирна Україна», це роботи юних талановитих українців, де вони відобразили свої думки, мрії, погляди на життя, на долю власної країни, на мирне майбутнє у щасливій, єдиній і соборній Україні. Це роботи-переможців ІІ-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку під назвою «Моя мирна Україна». Конкурс був організований і проведений ВБФ Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» цього року, і зібрав сотні дитячих робіт з усієї України, включаючи півострів Крим, Донецьку та Луганську області. 

У Польщі, експозицію «Моя мирна Україна» відкрили Голова Наглядової ради фонду, Ігор Янковський та Голова програмної ради, засновник Економічного форуму, Зигмунт Бердиховські. 

Звертаючись до гостей вечору, Ігор Янковський розповів про ідею щорічного конкурсу дитячих картин, який цього року зібрав понад 600 робіт юних художників з усіх регіонів України. «Художня виставка, яку ми проводимо, крім своєї культурної, творчої місії, покликана донести всій Європі, мирні прагнення дітей України, їхні мрії про життя в єдиній і неподільній країні. Картини, представлені на цій експозиції, яскраво демонструють спільне бачення майбутнього нашої країни дітьми з Заходу і Сходу України. Сьогодні ця тема особливо актуальна, тому ми плануємо показати дитячі картини й в інших країнах Європи, зокрема, через місяць відкриємо виставку в Парижі», — зазначив засновник Фонду «Ініціатива заради майбутнього». 

У свою чергу, засновник і незмінний керівник Економічного Форуму в Криниці, Зигмунт Бердиховські подякував Ігорю Янковському за ідею провести таку виставку в Польщі і запропонував розвивати співпрацю між Інститутом східних досліджень та Фондом Ігоря Янковського. Зокрема, він висловив намір організувати оздоровлення українських дітей у Польщі. 

Виставка викликала величезний інтерес у всіх учасників XXIV Економічного форуму, і кожен день збирала безліч відвідувачів, серед яких був і екс-прем'єр міністр Польщі, Ярослав Качинський. 

Також організатори повідомили, що планують і далі демонструвати експозицію «Моя мирна Україна» в містах Європи.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути