chrome firefox opera safari iexplorer

Президент назвав вісім пріоритетних сфер для реформування

25 вересня 2014 о 15:58

У плані реформ президента України Петра Порошенка — вісім пріоритетних сфер. Про це він сказав під час прес-конференції, представляючи стратегію розвитку України до 2020 року «Стратегія-2020».

Як передає кореспондент УНІАН, за словами Петра Порошенка, 100 днів тому команда українських фахівців приступила до розробки цього плану реформ. ”Я визначив у ньому вісім пріоритетних сфер”, — додав він.

Так, серед пріоритетів, президент назвав: антикорупційну реформу, оновлення влади та ”бюрократичного апарату”. Він наголосив на судовій реформі, реформі правоохоронних органів, децентралізації та реформі державного управління, податковій реформі, дерегуляції та розвитку підприємництва, реформі системи безпеки та оборони.

”До цього я б додав ще дві спеціальні нагальні програми: енергонезалежність нашої держави та подальша популяризація України у світі”, — сказав Порошенко.

Він також додав, що головною реформою вважає судову. ”Не тому що я під враженням від сьогоднішньої ранкової зустрічі і візиту на З`їзд суддів, рівно як і рішення судді Печерського району про звільнення командира роти ”Беркуту”, що підозрюється у розстрілі учасників акції протесту на Інститутській”, — сказав Порошенко і висловив сподівання, що на з`їзді ”зроблять кроки у правильному напрямку”.

Порошенко відзначив, що суть реформ у тому, щоб замість поганих, нечесних, нерівних правил створити хороші, чесні і справедливі.

”Нові правила не запрацюють ніде і ніколи, якщо не постане неупереджена інстанція, яка безпристрасно наглядатиме за їхнім дотриманням”, — сказав президент.

Він також наголосив, що реформам має передувати радикальне оновлення чиновницького корпусу.

 

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути