chrome firefox opera safari iexplorer

7 способів бути ситим, не переїдаючи

23 жовтня 2014 о 17:00

У жовтневому номері журналу Food Technology, що випускається Інститутом харчових технологій (Чикаго, США), наведений аналіз досліджень, в ході яких було встановлено, що певні поживні речовини і продукти можуть допомогти приборкати апетит і зберегти відчуття ситості

В першу чергу, вчені рекомендують звернути увагу на білки. Згідно з дослідженням, щоденне споживання полудня з високим вмістом білка допомагає контролювати апетит, відчувати ситість і уникнути нездорових вечірніх «перекусів» — відчуттю «повного шлунка» сприяють молочна сироватка, соя, горох, яєчний білок.

Крім цього, бажання перекусити зменшується при вживанні продуктів з цільного зерна і волокон — таких як цільнозерновий хліб або вівсяна каша.

По-третє, вчені рекомендують яйця, вживання яких на сніданок допомагає зменшити відчуття голоду в перервах між прийомами їжі.

Згідно четвертою рекомендацією, корисно вживати здорові жири, які містяться в мигдалі: згідно з дослідженнями, ті, хто щодня з'їдає 40 гр смаженого мигдалю, справляється з відчуттям голоду, не набираючи зайві кілограми.

П'ятим пунктом у списку значаться бобові: горох і сочевиця за рахунок насиченості білком і низького вмісту жиру забезпечують відчуття ситості.

На шостому місці серед рекомендацій вчених варто екстракт шафрану, благотворно впливає на апетит, настрій і зменшує тягу перекусити, пов'язану зі звичкою або стресом.

В якості ще одного засобу боротьби з голодом вчені рекомендують олію корейського кедра, чиї горіхи насичені здоровими природними жирами, сприяють виробленню «гормону ситості» — холецистокініну.

20 червня

Інші дати
Народився Олександр Лазаревський
(1834, с. Шевченкове, Сумська область – 1902) – український історик, генеалог. Автор близько 450 праць і статей переважно з історії Лівобережної України – «Малоросійські посполиті селяни», «Павло Полуботок», «Полтавщина в 17 ст.». 
«Математика, медицина, фізика, механіка, музика зі своїми сестрами — чим глибше їх пізнаємо, тим сильніше палять серце наше голод і спрага.» (Григорій Сковорода)
Розгорнути
Народився Антон Думанський
(1880, Росія - 1967) – вчений-хімік, один з основоположників колоїдної хімії. В 1904 році організував в Києві першу лабораторія колоїдної хімії, ввів в колоїдну хімію фізичні методи дослідження.  
Розгорнути