chrome firefox opera safari iexplorer

Переяслав повинен стати одним із історико-туристичних центрів України

14 жовтня 2014 о 11:07

Про це радник Президента України сказав сьогодні, виступаючи на ІІІ Всеукраїнському історико-культурному форумі «Сікорські читання», що проходить у м. Переяслав-Хмельницький.

«Сьогодні, коли йдеться про музейну справу, краєзнавство, просвітницьку роботу, варто перейти від захисту надбань українського народу, яким займалися Герої України Михайло Сікорський (якого ми тут пошановуємо), Петро Тронько та Борис Возницький, до їх максимального залучення до пропагування світогляду сучасної України», – зазначив Микола Томенко.

На його думку, сьогодні необхідні нові форми роботи, креативні ідеї для того, щоб як українці, так і іноземці повернулися в музеї, заповідники, заклади культури тощо.

Стосовно ситуації з Національним історико-етнографічним заповідником «Переяслав», Микола Томенко зауважив, що він вже втомився переконувати нове керівництво Міністерства культури України про те, що керівники часів Януковича, які без згоди фахівців викидали музейні експонати на вулицю і передавали об’єкти Української православної церкви Московському патріархату, не лише повинні залишити свої посади, а й понести кримінальну відповідальність за свою діяльність.

«Сподіваюсь, найближчим часом Мінкульт нарешті почує міську владу та місцеву громаду, які вимагають, щоб заповідник «Переяслав» очолили люди, що мають відповідний авторитет, знання і здатність відновити славу Переяслава – «міста музеїв», яким він був за часів життя Героя України Михайла Сікорського», – зазначив Микола Томенко.

Під час форуму Голова Національної спілки краєзнавців України Олександр Реєнт відзначив лауреатів премії ім. Героя України Михайла Сікорського. Серед лауреатів – за вагомий внесок у дослідження і збереження культурної спадщини України та розвиток музейної справи – і Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Громадська думка

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути