chrome firefox opera safari iexplorer

Реєстрація на пробне ЗНО стартує 1 листопада

21 жовтня 2014 о 16:30

В Українському центрі оцінювання якості освіти підписано наказ про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році, метою проведення якого є ознайомлення абітурієнтів, які вступатимуть до вищих навчальних закладів, із процедурою тестування.

Під час проведення пробного тестування будуть враховані зміни у процедурі зовнішнього оцінювання, зокрема абітурієнти матимуть можливість обрати для виконання завдань з української мови і літератури та математики тести двох рівнів складності: базового та поглибленого.

Також учасники пробного ЗНО зможуть скористатися тестовими завданнями з біології, географії, історії України, математики, фізики та хімії, перекладеними кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською або угорською мовами.

Пробне тестування традиційно буде проведено у березні впродовж двох сесій. 21 березня відбудеться зовнішнє оцінювання з української мови і літератури, тест з якої у 2015 році складатимуть усі випускники шкіл.

Відповідно, пробне тестування з біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії, а також англійської мови, французької мови, німецької, іспанської та російської мов відбудеться 28 березня 2015 року.

Реєстрація осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному ЗНО, триватиме з 01 листопада до 15 грудня 2014 року. Участь у пробному тестуванні є платною.

Як відомо, Міністерством освіти і науки затверджено програми зовнішнього незалежного оцінювання, у відповідності з якими мають бути розробленні та укладені тести ЗНО у 2015 році.

Джерело: osvita.ua
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути