chrome firefox opera safari iexplorer

СБУ застерігає українців від російських соцмереж

17 жовтня 2014 о 12:44

Служба безпеки України просить українців не користуватися російськими соцмережами, зокрема, «ВКонтакте». Про це заявив радник голови Міністерства внутрішніх справ України Маркіян Лубківський в ефірі телеканалу 112 Україна 

«Ми переконані, що сьогодні російські соціальні мережі є елементом тиску і впливу на наших громадян. Ми стверджуємо з повною відповідальністю, що та ситуація, яка мала місце з українськими військовослужбовцями і з українськими строковиками, була розбурхана саме в мережі «ВКонтакте». Ми просимо всіх українців, всіх наших громадян бути обережними, не користуватися цими мережами, оскільки наразі у цій ситуації вона є елементом інформаційної війни проти України», – наголосив Лубківський.

Як повідомляв ZAXID.NET, соцмережа «ВКонтакте» увійшла до реєстру Роскомнагляду як «організатор поширення інформації» і тепер буде надавати правоохоронним органам інформацію про своїх користувачів.

Раніше низка українських і російських ЗМІ вже повідомляли, що «ВКонтакте» передає дані про користувачів ФСБ Росії

Нагадаємо, «ВКонтакте» – це найбільша російська соціальна мережа, заснована в 2006 році. Місячна аудиторія «ВКонтакте», за даними дослідницької компанії TNS, становить 31,5 млн осіб – в основному користувачів з Росії, Білорусі, України та інших колишніх республік СРСР.

Джерело: ПІК
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути