chrome firefox opera safari iexplorer

Сім українських фільмів представлять на кінофестивалі у Польщі в особистій програмі

23 жовтня 2014 о 17:30

Другий раз поспіль на польському кінофестивалі, який відбудеться в Торуні, сім українських фільмів будуть представлені в особистій програмі «У фокусі — Україна», повідомляє FotNews з посиланням на Державне агентство України з питань кіно.
 
За повідомленням, 12-й Міжнародний кінофестиваль Tofifest в Торуні, Польща, проходить з 18-го до 26-го жовтня. В одному з його конкурсів, On Air, будуть показані два українські фільми — «Параджанов» Олени Фетісової та Сержа Аведікяна і «Плем’я» Мирослава Слабошпицького, які створювалися за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно (обидва фільми покажуть — 23-го жовтня).

"Великим представленням українського кіно є програма Focus: Ukraine, яка складається з 7 фільмів — двох повнометражних художніх стрічок «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко (26 жовтня) і «Поводиря» Олеся Саніна, двох повнометражних документальних фільмів «Майдан» Сергія Лрозниці і «I am Femen» Алена Марго (23 жовтня), альманаху короткометражок «Вавілон’13» (24 жовтня) і двох частин альманаху Ежи Гоффмана «Україна: Народження нації», — йдеться у повідомлені.

Крім того, одним з компонентів української секції на фестивалі в Торуні буде панельна дискусія про майбутнє кіно України і перспективи його розвитку. Зокрема, в дискусії братимуть участь режисери Олена Фетісова та Лариса Артюгіна, котра представить проект «Вавілон’13». Дискусія відбудеться 23-го жовтня в Фестивальному центрі.