chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра на Каннському кінофестивалі представлять 16 українських фільмів

17 травня 2013 о 16:18

18 травня в українському національному павільйоні в Каннах відбудеться презентація вітчизняних кінопроектів. Продюсери та режисери представлять фільми на початковій стадії розробки.

Про це повідомляють організатори заходу.

Гостям українського павільйону презентують 16 проектів. Зокрема, Проекти «Горлиця», «Таразі», «Купідон», «Довженко» представить продюсер Володимир Філіпов, компанія «Insightmedia».

Ігор Савиченко («Pronto Film») представить роботи «Доміно», «Останнє питання» та «Степне», нову повнометражну роботу української режисерки Марини Вроди, володарки Золотої пальмової гілки за короткометражний фільм «Крос».

Режисер Михайло Іллєнко та продюсер Пилип Іллєнко розкажуть про проект «Толока». Про «День народження» розповість Антон Червінський.

Будуть також представлені робота «Жива ватра» Остапа Костюка. Гості павільйону також дізнаються про фільми «Життя як покер», «Фанерики», «Друге дихання», «Шафа», «ПараНормальна мандрівка».

Режисер Руслан Батицький презентує фільм «Гроза». Нагадаємо, що нова робота Батицького «Уроки української» 23 травня виходить в прокат у збірці «Українська нова хвиля», куди було відібрано найкращі українські короткометражки 2012 року.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути