chrome firefox opera safari iexplorer

Силовики звільнили Кримське без жодного пострілу і підняли український прапор

20 жовтня 2014 о 10:47

Українські військові звільнили від «казаків» останнє село Новоайдарського району – Кримське – тут піднятий синьо-жовтий стяг. Про це повідомляє прес-служба глави Луганської ОДА Геннадія Москаля. 

Українські військові та правоохоронці звільнили населений пункт без жодного пострілу. Раніше Кримське належало до Слов'яносербського району, однак, за рішенням парламенту, його перепідпорядкували Новоайдарському району, який контролює Україна.

До приходу силовиків у місті «хазяйнували казаки» з так званого «Всевеликого війська донського». Найманці жорстоко розправлялися з селянами, які підтримували Україну. 

«Одного депутата сільради, який висловлював проукраїнські погляди, розстріляли прямо на порозі хати, ще двох селян закатували до того, що один з них зараз має психічні розлади», — цитує прес-служба слова Москаля.

У сільраді, де «казаки» облаштували «військову комендатуру» В одному з кабінетів бойовики залишили після себе «наказ» з купою граматичних та пунктуаційних помилок, яким призначили головою сільради Михайла Александрова. Він утік разом із «казаками», наразі його вже шукають.

Коли Кримське контролювали найманці, тут не виплачували зарплати та пенсії ще з початку бойових дій, пацієнтам розташованого тут обласного протитуберкульозного диспансеру практично не було що їсти.

Москаль обіцяє вже за кілька днів розблокувати фінансування і виплатити людям гроші. 

Наразі над сільрадою майорить український прапор. На околицях населеного пункту військові облаштували свій опорний пункт. Бойовики вже намагалися обстріляти позиції українських бійців з «Градів», вочевидь, отримавши дані від селян про підняття синьо-жовтого стягу. Втім, снаряди падали на околиці села десь за півтора кілометра від бійців АТО. 

Як повідомлялося раніше, за добу українські військові знищили 14 бойовиків та змусили ворога відступити від Смілого. 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути